Nothing to see here

Tren de Val de Zafán


llibico38

ISBN: 9788480944052 | Pàgines: 283
Autors: diversos, entre els quals Xavier Garcia
2011 | Gara d’Edizions

Val de Zafán ye un manullo de relatos y poemas a redol d’un camín, de fierro, que mos trai a frescor d’a bisa d’o mar, a fredor d’o zierzo y a boluntat d’entendimiento dellá d’as mugas y decá d’as luengas y resultau d’a empenta naxida d’una tierra sin de mugas, a Matarraña, fruito d’a iniziatiba de Serret Llibres y l’otel La Parada del Compte, como preba palpiable d’ixa boluntat de comunicazión.

A la convocatòria han acudit 41 autors, d’aquí, d’allí, de tot arreu i com diria Lluís Llach i que podríem adoptarho com a lema, Venim del nord / venim del sud / de terra endins / de mar enllà / i no creiem en les fronteres… I cadascun que s’hi ha sumat ho ha fet en la seva llengua, en la llengua del cor que és com cadascun pensa i sent, perquè en aquesta llengua la paraula es transforma en imatge mental, en cosmovisió de l’univers, en la nostra pròpia cosmovisió. Així doncs, sense complexos, sense tabús, sense oblidar d’on venim però amb el ferm desig de voler caminar junts, amb les nostres llengües del cor, amb la paraula a la mà oberta i estesa.

No se han traducido los textos. Fue decisión de los coordinadores Juli Micolau y Chusé Aragüés. Por ello se presentan tal y como fueron sentidos y pensados, tal como fueron escritos en su lengua originaria porque, como dice Artur Quintana en el prólogo, “funciona la intecomunicación románica” cuando queremos que funcione, cuando sabemos valorar lo de los demás igual que lo nuestro, cuando tenemos voluntad de entendernos.

Empaitant gent a París – 1974


llibico32

ISBN: 9788496444560 | Pàgines: 139
Col·lecció “Quaderns de les 7 sivelles”
2006 | CCG Edicions

París era una festa -com deia Ernest Hemingway- als anys 70, quan hi va anar en Xavier Garcia, i als 50, quan hi vaig ser jo. Suposo que encara ho continua sent, malgrat que Berlín i Nova York esdevenen altres punts festius de primer ordre. Tot i les diferències temporals, cal dir que he coincidit i tractat un bon grapat de les persones que es recullen en aquest singular llibre; un volum fruit d’una persona emprenedora que va descobrir a París, França, l’esfera internacional d’un sol cop, admirant-la i patint-la. Un coneixement que ha marcat per sempre la seva existència, com ho va fer amb la meva.
(del pròleg de Modest Cuixart)

Dietari d’anar passant (1987-2002)


llibico26

ISBN: 9788466402847 | Pàgines: 149
2002 | Columna Editorial
Premi de narrativa “Sebastià Juan Arbó”

Al llarg d’una colla d’anys, entre 1987 i 2002, enmig de la seva activitat periodística, Xavier Garcia va anar escrivint –no pas cada dia, sinó periòdicament-, a manera de recordatori particular, aquella sèrie de fets, persones, idees, sentiments i paisatges que van semblar-li més rellevants o que el van afectar de més a prop. Aquest Dietari no és un diari íntim, ni un recull periodístic o de notícies; són papers escrits a còpia d’acumulació de sentiments, de reflexions i de vivències.

Història i cultura local a Catalunya al segle XX


llibico25

ISBN: 9788495559517 | Pàgines: 127
2002 | Edicions El Mèdol
Premi d’assaig “Rovira i Virgili” (Premis Ciutat de Tarragona)

La virtut d’aquesta publicació rau en la descripció i l’anàlisi d’aquest immens teixit de cultura, arrelat a la terra, que arrenca de molt lluny –l’autor l’agafa des de finals de la Renaixença-, que a voltes s’eixampla o en temps de malvestats s’estreny i s’endureix per resistir l’embat de la tempesta. Els ulls d’en Xavier fa temps que miren l’entom dels Centres d’Estudis i la seva gent. N’ha parlat sovint. Ara aquest gruix de pàgines s’afegeix a la bibliografia existent, per constatar un fet viu i ric que ens distingeix a les terres de parla catalana, sense el qual una part important de la nostra cultura restaria orfe.
(del pròleg de Josep Santesmases)

 
Compra de l’estoc propi de l’autor i rep l’exemplar autografiat pel Xavier

Memòria de la Catalunya Nova 1957-2000


llibico24

ISBN: 9788489644649 | Pàgines: 231
2001 | Flor del Vent Edicions

Aquest llibre descriu, entre la crònica periodística i la literatura de viatges, les vivències de fets, persones i paisatges que l’autor es va anar trobant en el seu pelegrinatge humà, professional i de combat social al llarg de les comarques que presideix Tarragona: del Baix Penedès al Montsià i del Tarragonès a la Conca de Barberà. Amb aquest volum, Xavier Garcia amplia el gran retaule literari que li ofereix la Catalunya Nova, la tarragonina i la de l’Ebre, on història i vida s’entrecreuen i passat, present i futur dialoguen.

 
Compra de l’estoc propi de l’autor i rep l’exemplar autografiat pel Xavier

Pelegrí de la Ribera d’Ebre 1969-1999


llibico21

ISBN13: 9788492186471 / ISBN10: 849218647X | Pàgines: 77
1999 | CERE
IX Premi d’Assaig Artur Bladé Desumvila

Crònica sentimental i militant, entre la biografia personal i la història comarcal, de trenta anys de relació de l’autor (1969-1999) amb la terra i la gent d’aquest espai fluvial travessat per l’Ebre, que va marcar el seu esperit en la jovenesa dels seus divuit anys. Relat d’un petit món agrari (paisatges, parlars, costums i cultures locals) que, amb el temps i l’arribada de la inversió nuclear, va ser sacrificat a benefici del consum industrial de les masses humanes concentrades a les capitals.

 
Compra de l’estoc propi de l’autor i rep l’exemplar autografiat pel Xavier

Homenatge al riu i a la mar de l’Ebre


llibico15

sense ISBN | Dipòsit Legal: T-1059-94 | Pàgines: 53
1994 | Amics de l’Ebre

Conjunt de poemes que l’autor va dedicar a l’Ebre, en el primer viatge que efectuà a la comarca, el juliol de 1969. L’impacte del paisatge fluvial va ser el que va desencadenar aquests versos, escrits a cop calent com un himne, com un homenatge, com un descobriment. L’autor, als seus divuit anys, entre el riu, les muntanyes i la gent, va rebre el que anomena “una lliçó de realitat”, a la que ha restat sempre fidel, tot i els canvis substancials esdevinguts posteriorment.

El pantà de Rialb. Elegia pel Mig Segre


llibico08

ISBN13: 9788473062718 / ISBN10: 847306271X | Pàgines: 189
Autor/s: Xavier Garcia, Jaume Reixach
1986 | Editorial Pòrtic

Escrit amb el periodista Jaume Reixac, aquest llibre és la crònica històrica i la interpretació político-social d’un projecte d’infrastructura hidràulica que, al moment que s’escrivia (mitjans dels anys 80), pretenia ofegar 25 quilòmetres del curs mitjà del riu Segre (entre Ponts i Oliana), fet que va acabar passant quinze anys més tard. En el text s’hi detallen les posicions de les parts implicades, bàsicament les dels polítics i tecnòcrates de l’àrea de Lleida i dels ministeris i la resistència de les poblacions afectades i dels grups ecologistes.

 
Compra de l’estoc propi de l’autor i rep l’exemplar autografiat pel Xavier

© Copyright 2010-2019, Xavier Garcia i Pujades - Tots els drets reservats.Email  /  Facebook  /  Linkedin  /  Vimeo  /  SoundCloud  /  Flickr
Assessorament i coordinació: Enric Massó, consultor de negoci, i amb la col·laboració de LA AGENCIA @ BCN