Nothing to see here

Biografia


quaranta anys és un periode de temps molt llarg, un periode que et permet fer moltes coses. Com a periodista, i també com a escriptor, he pogut aprofondir en aquelles coses que creia útils i importants per arribar a entrendre més i millor la gent i les costums d’aquesta terra.

SUMARI
Periodista, assagista i biògraf, des dels primers anys setanta he dedicat la meva atenció personal i professional a la cultura, la història i el patrimoni natural dels Països Catalans. He escrit a la major part dels mitjans de Catalunya, he estat quinze anys redactor de l’AVUI i he publicat, fins ara, més de quaranta llibres, entre els quals biografies, memòries, assaig ecològic i crònica territorial. El 1994 vaig ser Premi Nacional de Cultura, de la Generalitat, per la primera sèrie d’Homenots del Sud. Des de 1996 col·laboro a El PUNT i, darrerament, he escrit per a El Triangle, La Veu de l’EbreEl Diari del Priorat i de la Ribera d’Ebre.

Per altra banda, he estat constantment involucrat en iniciatives per a sensibilitzar al públic català en temes mediambientals com l’energia nuclear, la pol·lució marina o la protecció de la biodiversitat. Com a periodista, he escrit dotzenes d’articles i he donat conferències i xerrades en assumptes relacionats amb la situació mediambiental a Catalunya. He escrit diversos llibres sobre aquestes qüestions. He treballat amb Greenpeace i d’altres organitzacions locals coordinant diverses campanyes concernents amb la defença de la natura i la lluita contra els residus nuclears. També, he estat co-fundador del partit Els Verds – Alternativa Verda i membre d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) així com d’associacions com Una sola terra o el Col·lectiu de Periodistes Ecologistes de Catalunya.

 

COM A ESCRIPTOR…

1970-ara Escriptor independent, amb més de 40 llibres publicats per editorials com Edicions 62, Columna o El Mèdol entre moltes d’altres. (veure “Llibres”)

 

COM A PERIODISTA…

1970-1975 Col·laborador a diverses revistes i diaris a Barcelona.

1976-1988 Redactor del diari AVUI: informació comarcal, entrevistes, cròniques culturals i reportatges. Stage a París com a corresponsal.

1989-ara Periodista freelance, articulista i opinador, col·laborant amb diversos mitjans de comunicació d’arreu dels Països Catalans com els diaris l’AVUI/El Punt, El Triangle o La Veu de l’Ebre entre d’altres així com diferentes revistes culturals. (veure “Col·laboracions”)

Col·laboracions professionals que he fet al llarg de la meva carrera periodística: Presència, Tele-Estel, Patufet, Recull, Oriflama, Canigó, Ajoblanco, El Ciervo, Historia Internacional, Artes Plásticas, Serra d’Or, L’Avenç, 2 Quarts de 10, La Nació, El Triangle, Diario de Barcelona, Mundo Diario, Tele/Expres, AVUI, El Correo Catalán, Nou Diari, El Punt, Diari de l’Ebre, Diari del Priorat, La Veu de l’Ebre… i encara algunes més.

 

 VULL DESTACAR… 

1991 Participació a la tertúlia l’Orquestra de Catalunya Ràdio.

1993-1994 Col.laboració a la sèrie de TV3 “Te’n recordes…” (documental 1950-1975).

1994 Participació a l’emissió “Parlant la gent s’enten” de la TV de Tortosa i Roquetes, Museu de l’Ebre.

Des d’octubre de 1994 Sèrie de conferències “Octogenaris que he conegut” a l’Ateneu Barcelonès, relats biogràfics de personalitats de la cultura catalana.

1998 Preparació i pròleg per a l’edició de les Memòries de Teodor Garriga, pioner de la ràdio a Catalunya, “La meva vida i Ràdio Associació de Catalunya” (Ed. Proa).

© Copyright 2010-2019, Xavier Garcia i Pujades - Tots els drets reservats.Email  /  Facebook  /  Linkedin  /  Vimeo  /  SoundCloud  /  Flickr
Assessorament i coordinació: Enric Massó, consultor de negoci, i amb la col·laboració de LA AGENCIA @ BCN