Nothing to see here

Què diuen sobre mí


A més dels premis i reconeixements, saber el que diuen els altres d’un mateix, és l’indicatiu més acurat de l’èxit o fracàs de la feina que fas…

 

“El periodisme de Xavier Garcia és el de l’autèntic periodista. Aquell que trepitja el carrer buscant la notícia, immediata, esbrinant i trobant els seus protagonistes. La seva literatura està feta d’aquesta substància humana que consisteix a treure el millor que l’home porta en el seu interior. Hem elogiat la seva passió per les Terres de l’Ebre i cal destacar, també, el seu estil literari àgil, amè i elegant”.
Eduard Sánchez
(La Veu de l’Ebre, Tortosa,  29 de juliol de 2011)

“En aquest ressorgiment de l’obra literària d’Artur Bladé, hi ha tingut a veure molta gent, però cal donar les gràcies especialment a Xavier Garcia, homenot del sud – del sud del nord, que dic jo- per no haver defallit en aquesta tasca veritablement de titans”.
Jordi Martí i Font
(El Punt -ed.Tarragona-, 19 de març del 2007)

“Xavier Garcia s’ha fet mereixedor del Premi Nacional de Periodisme 1993 a ‘Homenots del Sud’, tant per la intrínseca qualitat literària de la seva prosa, com per haver descobert totes aquelles persones que, en una tasca callada i anònima, treballen en diferents camps de les contrades tarragonines”.
Eduard Sánchez
(Nou Diari, 8 juliol 1993)

“El cas és que Xavier Garcia és un personatge singular. Avui és, sens dubte, una de les persones que té una visió global més completa i més exacta de la realitat d’aquestes terres de l’Ebre, alhora que pot gaudir d’un cert distanciament i fredor en les seves anàlisis, cosa impossible per als que hem nascut aquí”.
Josep Bayerri Raga
(Nou Diari, Tarragona, 18 març 1997)

“L’amor que sent aquest home per la natura amara algunes ratlles sublims que dedica als seus paisatges més volguts d’una Ribera d’Ebre degradada o d’un Pirineu amenaçat. Garcia estima la terra i les persones que l’habiten: els pagesos, pescadors, vells savis de poble ….”.
Vidal Vidal
(Segre, 3 maig 1990)

“El periodista Xavier Garcia, militante de lo pequeño es hermoso, conocido por su sensibilidad ecológica, por la cultura popular y la historia local, nos muestra en esta ocasión, con sus ‘Homenots del Sud’, las lucecitas de las comarcas de Tarragona”.
Andreu Mayayo
(El Periódico, 15 juny 1994)

“Si el país no tingués treballadors intel.lectuals com Xavier Garcia, part de la memòria popular, aquella que no explica l’Enciclopèdia Catalana, quedaria oblidada per sempre”.
Santiago Vilanova
(El Punt, 26 agost 1997)

“Xavier Garcia, escriptor de periòdics, autor de biografies, testimoni voluntari del quefer quotidià d’un territori que sovint sembla que està «deixat de la mà de Déu», ell, Xavier Garcia, és una de les comptades excepcions, aquella que diu que «els amics són per a les ocasions».
Manuel Pérez Bonfill
(L’Estel, Tortosa, maig 2011)

“Garcia s’ha distingit per una feina periodística i literària accentuades en l’entrevista, l’ecologia i el localisme”.
Xavier Febrés
(AVUI, 20 juny 1993)

“En su estilo, Xavier Garcia armoniza las influencias de los dos grandes maestros que tanto admira: Josep Pla del norte y Artur Bladé del sur de Cataluña, que en su pluma se funden para siempre en las aguas del río Ebro”.
Andreu Carranza
(La Vanguardia, 31 oct 2001)

© Copyright 2010-2019, Xavier Garcia i Pujades - Tots els drets reservats.Email  /  Facebook  /  Linkedin  /  Vimeo  /  SoundCloud  /  Flickr
Assessorament i coordinació: Enric Massó, consultor de negoci, i amb la col·laboració de LA AGENCIA @ BCN